Diensten – Opschonen

Kosten: € 25,-

Heeft u last van reclame vensters of allerlei programma’s die u niet herkent? Dan is een opschoonbeurt wellicht de oplossing. Tijdens een opschoonbeurt verwijderen we alles wat niet op uw computer thuist hoort, uw persoonlijke bestanden blijven wel gewoon bewaard. U hoeft dus geen backup te maken voordat u een opschoonbeurt laat uitvoeren.


Een korte samenvatting van het opschoonproces:

– Virus / malware / advertenties verwijderen
– Tijdelijke bestanden en cookies verwijderen
– Opstartprocessen controleren en eventueel uitschakelen
– Windows up-to-date brengen
– Eventueel stof-vrij maken van uw computer / PC

Door een opschoonbeurt zal de snelheid van uw computer toenemen afhankelijk van de hoeveelheid infecties. Gaat het met name om het versnellen van uw computer of laptop, dan kunt u de aanschaf van een Solid Sate Drive (SSD) overwegen.


Het opschonen van uw computer of laptop bestaat uit:


– Virussen verwijderen: Een computervirus is een vorm van schadelijke software (malware). Het is een computerprogramma dat zich in een bestand kan nestelen, bijvoorbeeld in bestanden van een besturingssysteem. Computervirussen worden als schadelijk beschouwd omdat ze schijfruimte en computertijd in beslag nemen van de besmette computers. In ernstige gevallen kunnen virussen binnenin de computer schade aanrichten, bijvoorbeeld het wissen en verspreiden van gevoelige gegevens. In zeer ernstige gevallen kan de gebruiker zelfs de totale controle over de computer verliezen.

– Adware verwijderen: Adware of advertentieondersteunde software is een softwareapplicatie die advertenties weergeeft terwijl het draait. Deze applicaties bevatten ook codes die deze advertenties weergeven in een pop-up- of pop-undervenster of in een ander venster dat verschijnt op het computerscherm. Adware helpt ontwikkelkosten terugwinnen en de prijzen van de applicatie voor de gebruiker laag of zelfs gratis te houden. De inkomsten kan softwareontwikkelaars winst opleveren en motiveren om deze applicaties te blijven ontwikkelen en onderhouden.

– Spyware verwijderen: Spyware is de naam voor computerprogramma’s (of delen daarvan) die informatie vergaren over een computergebruiker en deze doorsturen naar een externe partij. Het doel van spyware is meestal om geld te verdienen. De term komt van het Engelse woord spy, dat spion betekent, en het achtervoegsel ware, dat aangeeft dat het om software gaat.

– Trojaanse paarden verwijderen: Tojaanse paarden, ofwel Troyan Horses zijn stukjes programma die veel van uw zaken kunnen monitoren (denk aan wachtwoorden). U kunt niet altijd een Trojaans paard herkennen, omdat deze vaak op de achtergrond draaien. Vermoed u iets verkeerds te hebben gedownloadt? Schroom dan niet om uw computer na te laten kijken.

– Stofvrij maken: Ook kunnen we uw computer stof-vrij maken en de koelpasta vervangen. Hierdoor worden de componenten in uw computer minder warm, wat de algemene 'gezondheid' van de componenten bevordert. Het kan zijn dat het stof-vrij maken en de koelpasta vervangen een ander kostenplaatje met zich meebrengt doordat de tijd die dit in beslag neemt verschilt per computer/laptop.


Uiteraard geven wij garantie op onze opschoonbeurten. Mochten wij iets over het hoofd hebben gezien, dan zullen wij dit uiteraard kosteloos voor u alsnog oplossen.


<- Terug naar Diensten